Hoi leuke foodies!

Laatst maakte ik een ontzettend makkelijk gerechtje klaar met een Aziatisch tintje. In een kwartier heb je dit smaakvolle gerechtje op tafel staan. Ik eet altijd noedels als ik binnen een paar minuten eten op tafel wil hebben staan en dat is gelukt. Klaar voor?

IMG_20170729_175112884

Je hebt nodig (4 personen) 1 pak eiernoedels – 1/2 paksoi – 2 rode uien – handje cashewnoten – 4 eetlepels sojasaus – bakje kastanjechampignons – handje doperwten – 1 eetlepel wokolie – Java kroepoek

Stap 1 : Zet een pan met water op en bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking. Bak de cashewnoten kort aan in de wokpan die je later gebruikt voor de groenten, gebruik hierbij nog geen olie. Snipper intussen de ui en snijd de paksoi in repen. Bak de rode ui en de witte helft van de paksoi in de wokpan die je gebruikt hebt voor de noten totdat ze licht verkleuren.

Stap 2 : Snijd de champignons doormidden en voeg toe aan het groentemengsel samen met de groene helft van de paksoi en de doperwten. Doe hier alvast 2 eetlepels sojasaus bij en roer goed door, laat de groenten de saus opnemen.

Stap 3 : Voeg de noedels toe aan de groentemix samen met de laatste sojasaus, warm nog een paar minuten door en dien dan op met de cashewnoten.

Serveer de noedels met Java kroepoek, want dat is de allerlekkerste kroepoek op aarde 🙂

EET SMAKELIJK!

Liefs, Leids meisje

Een gedachte over “Noedels met paksoi, kastanjechampignons en noten

Plaats een reactie